Storytelling in Marrakech

Het wereldberoemde Djemaa el Fna plein in Marrakech staat al eeuwenlang synoniem voor slangenbezweerders, marktkooplui en verhalen vertellers. Van heinde en verre komen mensen af op het plein om hen te ervaren. Ondanks hun populariteit beoefenen verhalen vertellers echter een uitstervende kunstvorm. Tijdens deze vierdaagse reis neem je een duik in de geschiedenis van de vertelkunst en leer je uiteindelijk zelf de fijne kneepjes van het vak.

Onder begeleiding van Nederlandse cabaretier en Marrakchie Samir Fighil stap je in de wereld van de verhalen vertellers en kom je eindelijk achter de geheimen van deze rijke traditie. Hieraan is een uitgebreid cultureel programma aan gekoppeld.

Met effectieve tools en skills opgedaan uit de theaterwereld, krijg je van Samir Fighil en collega-cabaretier Farbod Moghaddam een serie workshops op het gebied van vertelkunst en presenteren. De opgedane kennis en vaardigheden zijn in een modern jasje gestoken, zodat je er in het dagelijks leven ook kan toepassen. Zo leer jevoortaan bij elke presentatie op een speelse, maar zakelijke manier aanwezig te zijn en de aandacht op een fijne wijze vast te houden.

Nadat je twee dagen lang het belangrijkste hebt geleerd op het gebied van houding, lichaamstaal, stemgebruik, maar ook het creatief onthouden van tekst, ben je klaar om zelf toe te treden tot de orde van verhalenvertellers. In groepjes neem je, getraind en wel, plaats op het wereldberoemde plein om je eigen verhaal te doen (niet verplicht). Op deze manier ga je tijdens deze reis zien in plaats van kijken, luisteren in plaats van horen, vertellen in plaats van spreken.

Plaats een reactie